Vorige Winnaar

Vera Koster wint Gooise Verhalenwedstrijd

18 juni 2022

GOOISE MEREN – Vera Koster uit groep 8 van basisschool De Terp uit Weesp is de winnaar van de Gooise Verhalenwedstrijd 2022. Uit de 78 inzendingen koos de jury unaniem haar verhaal ‘Een rood schijnsel’ als winnaar. De Gooise Verhalenwedstrijd wordt georganiseerd door Rotary Naarden-Bussum met als doel het schrijftalent bij Gooise jongeren te stimuleren.

In een volgepakte tuin van de Tindalvilla in Bussum mocht Vera tot haar verbazing op het ereschavot gaan staan. De tweede prijs werd gedeeld door Loes Vriesen van de Vrije School Michael uit Bussum en Roos Meijer van de Rehobothschool in Naarden. Thomas de Koning van de Lorentzschool uit Hilversum werd derde.

In de wedstrijd werkt de Rotaryclub samen met de basisscholen in de regio. De wedstrijd is bedoeld voor Gooise scholieren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs. Vanwege de coronacrisis konden voor het eerst in de twintig jaar dat de wedstrijd nu bestaat de verhalen niet op locatie worden gemaakt. De deelnemers schreven hun verhaal op de finaledag thuis en leverden het digitaal in. Er kwamen uiteindelijk 78 opstellen binnen, waarmee er meer deelnemers waren dan ooit.

Een jury van vijf deskundigen (twee schrijvers, een uitgever, een medewerker van de bibliotheek en een medewerker van boekhandel Los in Bussum) hebben alle inzendingen gelezen en beoordeeld. De jury noemde de bijdrage van Vera Koster, waarin kinderen verdwijnen in een fabriek ‘een spannend en goed verteld verhaal’.

Voor winnaar Vera was er een iPad en alle deelnemers kregen een boekenbon van Boekhandel Los en een zonnebril van DenimPlus in Bussum. Ook was er voor alle deelnemers een exemplaar van het boekje, waarin de meest opvallende verhalen zijn gebundeld. Het boekje kreeg de titel van het winnende verhaal: ‘Een rood schijnsel’.