De Kampioenen van 2019

Wick Kolff wint weer de Gooise Verhalenwedstrijd

Het is nog nooit eerder gebeurd, maar Wick Kolff van de Katholieke Montessorischool uit Bussum deed het: hij won voor de tweede keer de Gooise Verhalen Wedstrijd.

De leerlingen schreven een verhaal dat aansluit bij een tentoonstelling over Zuid-Afrika, die in 2019 in het Nederlands Vestingmuseum te zien was.

De jury¬†roemde het verhaal “Op Reis” van Wick vanwege de stijl en de originaliteit.

De tweede prijs ging naar Fien van Rhee van de Emmaschool uit Bussum. De derde prijs was voor Aleid Kolff, ook van de Montessorischool uit Bussum. In totaal deden vijftig leerlingen van Gooise scholen mee aan deze wedstrijd.

De prijzen werden uitgereikt door locoburgemeester Alexander Luijten van de gemeente Gooise Meren, Rotary-gouverneur district Midden-Nederland Nel Sangers en de voorzitter Rotary Naarden-Bussum Johan Vroegindeweij.

De drie winnende verhalen en nog tien andere zijn gebundeld in een boekje met de titel Op reis. Dit werd aan alle deelnemende scholieren uitgereikt.

Wick Kolff mocht als winnaar daarnaast ook nog met zijn hele klas een feestelijke vaartocht maken door de Vesting Naarden.

Terug naar de Eregalerij