De Kampioenen van 2018

Wick Kolff wint de Gooise Verhalenwedstrijd 2018

Met “Wie ben ik?”, een indrukwekkend verhaal over een kind met een aandoening uit het autisme-spectrum, won Wick Kolff, van de Katholieke Montessorischool in Bussum, de Hoofdprijs van de Gooise verhalenwedstrijd 2018. De jury prees zijn verhaal vanwege de overtuigende manier waarop Wick de gedachtewereld van zijn hoofdpersoon weergeeft in de typische stijl met lijstjes die hij erbij heeft toegepast, de mooi geformuleerde zinnen, en de ontwikkeling die tot zo’n eigenwijs maar bevredigend einde leidt.

Uit handen van wethouder Alexander Luijten ontving hij de hoofdprijs.

De tweede prijs ging naar Philip Engelen, eveneens van de Katholieke Montessorischool in Bussum. Zijn verhaal “De Invasie” was zeer rijk aan bizarre details, gruwelijke taferelen, behoorlijk beangstigende situaties met monsters die de wereld over dreigen te nemen. Philip laat tot groot plezier van de jury heel wat verschillende aspecten van onze samenleving de revue passeren, van geologie tot sociologie en techniek.

Elvira Tuinstra, van de Dr. Maria Montessorischool in Huizen, sleepte de derde prijs in de wacht voor ”Weg en Terug”, haar weergave van een ongewild eenzaam verblijf in het bos, per ongeluk achtergelaten bij een dropping. De hoofdpersoon slaat creatief aan het survivallen, en ervaart een mix van onrustige spanning en leuke uitdaging. De jury hield van de manier waarop Elvira het bos beschrijft.

De Publieksprijs werd gewonnen door Mayra van Ogtrop van De Wilge in Hilversum. In “Met een Druk op de Knop…” beschrijft ze de denkbeeldige situatie dat mensen via apparaten elkaars gedachten kunnen lezen en sturen. In de droom waarin dit werkelijkheid wordt gaat het duidelijk om macht. Ook in het echt zou zo’n experiment ethisch hoogst ongewenst zijn, maakt Mayra duidelijk. De jury vond het een geslaagde uitwerking van de gekozen opdracht.

Terug naar de Eregalerij