De Kampioenen van 2017

Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren temidden van de prijswinnaars

Identiteit houdt Gooise jeugd bezig

Vrijdag 2 juni 2017 werd bekend dat Liselotte Tuinzing (Katholieke Montessori School) met haar verhaal “De Zee spoelde Alles Weg…” de hoofdprijs had gewonnen van de Gooise Verhalenwedstrijd 2017 voor leerlingen van groep 7 en 8 op Gooise basisscholen. Ze ontving de prijs uit handen van Han ter Heegde, de burgemeester van Gooise Meren. Hij las haar verhaal ook in zijn geheel voor, voor een gehoor van tientallen jeugdige schrijvers en hun aanhang in Boekhandel Los in Bussum.

Juryvoorzitter Felix van de Laar loofde het verhaal, de prachtige taal waarin Liselotte Tuinzing het had geschreven, de manier waarop ze waarnemingen en gedachten en gevoelens erin had verwerkt, en het pakkende plot.

Tamkien Sadat (Violenschool) won de tweede prijs meet “De verdwaalde Ziel”, en het duo Justine Volmaat en Gigi van Erven Dorens (Gooilandschool) kreeg voor “Vermist” de derde prijs.

Het verhaal “De niet geloofde Tijdmachine” van Juul Nieuwenhuys (Katholieke Montessori School) won, met 51 van de 147 ingebrachte stemmen voor 6 genomineerde verhalen, de Publieksprijs.

Rotary Naarden-Bussum organiseert de wedstrijd om jong schrijftalent te bevorderen, én om te horen wat de jeugd over het leven te vertellen heeft. Uit de verhalen van 2017 blijkt dat vraagstukken van identiteit, onderling gedrag en familieverhoudingen de Gooise jeugd erg bezighouden. In het winnende verhaal weet het hoofdpersonage aan het begin zelfs niet hoe ze heet en krijgt ze in de loop van het verhaal een tante, haar naam en haar ouders.

Terug naar de Eregalerij