De Kampioenen van 2016

Foto: De prijswinnaars met Rotaryvoorzitter Effie van Ginneken en wethouder Hendrik Boland. Vlnr, achterste rij Alyssa Snijders (klasgenoot namens Fee Swart), eersteprijswinnares Isobel Robertson, Mila Pieters, Jessica Tuinstra; vooraan Mijntje Sanson en Luna Wijnands. Foto Peter Hustinx.

Isobel Robertson van de Emmaschool in Bussum wint de 13e Gooise Verhalenwedstrijd!

De Gooise Verhalenwedsrijd 2016 werd gewonnen door Isobel Robertson van de Emmaschool in Bussum met haar verhaal “Kapot”. Het verhaal gaat over de wanhoop van een “emo meisje” dat thuis wordt mishandeld en op school wordt gepest, en de onmacht van de buurjongen en klasgenoot om haar te bereiken en te helpen.

De tweede prijs ging naar Fee Swart van de Violenschool in Hilversum voor ”Op het kasteel – het jaar 1423”, een uitdagend feministisch verhaal uit de tijd dat je nog full time jager kon worden. Mila Pieters van de Curtevenneschool in Kortenhoef won de derde prijs voor haar hypermoderne “Blog van Emma”.

In 2016 was er voor het eerst ook een Publieksprijs, waar de groepen in de scholen voor konden stemmen. Die prijs ging naar Jessica Tuinstra van de Maria Montessorischool in Huizen voor haar verhaal “Zafira”, over een jongen die zijn nieuwe buurmeisje met overgave en succes helpt met haar inburgering.

De zestien beste verhalen staan in “Kapot en andere verhalen uit de Gooise Verhalenwedstrijd 2016”. Het boek had een beperkte oplage en was voor €5,= te koop.

Terug naar de Eregalerij